PSC, RRB, Bank PO Question Bank

"Winners do things differently"

Thursday, June 11, 2009

Largest and Smallest

Posted by Sarjukottapuram

1 . Which is the Largest Airport of the World?


Ans:The King Fahd International Airport in Damman, Saudi Arabia. It takesup some 780 square kilometers - an area larger than many cities.

2. Which is the Highest Airport of the World?
Ans:Tucked within the Himalayas, Tibet in the Republic of China has the two highest airfields in the world. Bangda airport in eastern Tibet, which lies 15,548 feet above sea level, was opened on Oct. 22, 1994. It relegated Lhasa airport (14,315 feet) in Tibet's capital to second place among the world's highest airports.
3 . What is the Tallest Animal of the world?
Ans:Girraffe
4 . What is the Largest Animal (largest mammal too) ?
Ans:Blue Whale

5 . Which is the largest bay of the world? Ans:Hudson Bay, in Canada, is the world's largest bay measured by shoreline, which covers 12,268 kilometers or 7,623 miles

6 . Which is the Fastest Bird on Earth? Ans:Swift, cruises at 5 to 14 m per second and is capable of 60 m per second for short bursts

7 . Which is the Largest Bird?
Ans:Ostrich
8 . Which is the Smallest Bird?
Ans:Hummingbird
9 . Which is the Longest Bridge in the world?
Ans:Huey P Long Bridge in USA
10 . Which is the Tallest Building of world?
Ans:Burj Dubai, Dubai, The United Arab Emirates, 818 Meters
11 . Which is the Longest Canal of the world?
Ans:White Sea-Baltic Canal, Belomorsk to Povenets, Russia. 227km
12 . Which is the Largest Cathedral of the world?
Ans:Cathedral Church of St. John the Divine, New York
13 . Which is the Largest Cemetry of the world?
Ans:Ohlsdorf Cemetery in Hamburg, Germany
14 . Which is the Largest Church of the world?
Ans:St. Peter's Basilica Vatican City
15 . Which are the Largest Continent & Smallest Continent?
Ans:Largest-Asia Smallest-Australia
16 . Which is the largest Country by Area ?
Ans:Russia, 17,098,242 square Kms

17 . Which is Smallest Country by Area? Ans:Vatican City
18 . Which is the Highest City of the world?

Ans:Wenzhuan China
19 . Which are the Most populous Cities of the world (population and density)?
Ans:Tokyo with 34,670,000

20 . Which is the largest delta of the world?
Ans:Sunderban India
21 . Which is the largest desert of the world?
Ans:Sahara in North Africa
22 . Which coutry has the Largest Army ?
Ans:People's Republic of China, 2,255,000 active personnel

23 . Which dam is the Largest Dam of the world?
Ans:Syncrude Tailings Dam, in Canada
24 . Which one is the Tallest Dam of the world?
Ans:Nurek, Tajikistan
25 . Which is the Tallest Fountain of the world?
Ans:King Fahd's Fountain in Jeddah, Saudi Arabia,312 meters
26 . Which is Largest Gulf of the world?

Ans:Gulf of Mexico
27 . Largest Hotel
Ans:First World Hotel Malaysia 6118 rooms
28 . Which is the Largest Island?
Ans:Green land
29 . Which is the Largest Lake?
Ans:Caspean Sea
30 . Which is the Deepest Lake of the world? Ans:Baikal
21 . Which is the Highest lake of world?
Ans:Titicaca

32 . Which is the Highest Mountain ?
Ans:Mount Everest is 8,848 meters
33 . Which is Greatest Ocean Depth?
Ans:Challenger Deep in the Mariana Trench 10,924 meters
34 . Which is World's Highest Waterfall ?
 Ans:Angel Falls in Venezuela , uninterrupted drop of 2647 feet
35 . Which is world's Deepest Canyon?
Ans:Cotahuasi Canyon in southewestern Peru, 3354 meters

36 . Where is the Lowest Land Below Sea Level?
Ans:lowest land area is the shoreline of the Dead Sea Depression
37 . Which is the Largest Library of the world?
Ans:Library of Congress , Washington

38 . Which is the Largest Mosque of World?

Ans:Masjid al-Haram, Mecca, 356,800 m

39 . Which is the Largest Mosque of Asia?

Jama Masjid Old Delhi , India

40 . Which is the Largest Mountain Range on Earth?

Ans:The Andes , South America

41 . Which is the Largest Museum in the world?

Ans:American Museum of Natural History

42 . Which is the Largest Minaret in the world?

Ans:Hassan II Mosque , Morocco

43 . Which is Largest Ocean of the world?

Ans:Pacific Ocean 155557000 km

44 . Which is the Deepest Ocean on Earth?

Ans:Pacific Ocean, Marianna Trench

45 . Which is the tallest brick minaret?

Ans:Qutub Minar , Delhi , India

46 . Which is the Largest Building by Volume?

Ans:Boeing Plant Everett, Washington, USA Floor Area 398,000

47 . Which is the Biggest Palace?

Ans:Vatican Rome

48 . Which is the World's Biggest Presidential Residence?

Ans: Rashtrapati Bhavan, New Delhi India

49 . Which is the Biggest Parliament?

Ans:Palace of the Parliament, Buccarest , Romania

50 . Which is the World's largest mall?

Ans:South China Mall, Dongguan, China, floor area 890,000 m

51 . Which is the largest National Park of World?

Ans:Northeast Greenland National Park , 972000 square kilometres

52 . Which is the Largest Palace in the world?

Ans:Imperial Palace Beijing (China) 178 acres

53 . Which is the Largest Peninsula on Earth?

Ans:Arabian Peninsula

54 . Which is the largest plateau?

Ans:Tibetan Plateu , 3500 by 1500 kilometers

55 . Which is the Longest Platform in the World?

Ans:Kharagpur, India , 1072 metres

56 . Which is the largest platform?

Ans:Grand Central Terminal, (Ely. Sta­tion)New York (USA)

57 . Which is the Longest River? Ans:Nile , 6,650 kilometers

58 . Which is the Longest River Dam?

Ans:Hirakund dam on Mahanadi River in Orissa , India. 25.8 km

59 . Which is the Largest Dam on river?

Ans:Yangtze River in China

60 . Which is the Largest Sea on Earth?

Ans:South China Sea , 1,148,500 square miles

61 . Which is the largest Stadium by capacity?

Ans:Rungrado May Day Stadium, Pyongyang, North Korea, 150000

63 . Which is the Tallest Statue of the world?

Ans:Spring Temple Buddha, Lushan, Henan, China, 128 m

64 . Which is the Largest Sea Bird?

Ans:Albatross

65 . Which is the Largest Hindu Temple Complex?

Ans:Angkor Wat, Cambodia

66 . Which is the Oldest Theatre of the world?

Ans:Teatro Olimpico, Italy

67 . Which is the tallest tower by pinnacle height?

Ans:CN Tower, Toronto, Canada

68 . Which is the longest wall?

Ans:Great Wall of China , 6,400 km

69 . Which is the widest waterfall of the world?

Ans:Khone Falls, 10.8 kilometers, Mekong River, bet. Laos and Cambodia

70 . Which is the Largest River System on Earth ?

Ans:Amazon River, Its drainage basin is almost 2.4 million square miles

71 . Which is the Lowest Waterfall?

Ans:Dead Sea

72 . Which is the Longest Epic?

Ans:Mahabharta

73 . Which is the Hottest Place on the Earth?

Ans:El Azizia , Libiya

74 . Which is the Coldest Place on Earth?

Ans:ANTARCTICA

75 . Which is the Deepest Earth Depression?

Ans:located in the basin of the Bentley Subglacial Trench. At -2,555 meters

76 . Which is the Wettest Place on Earth?

Ans:Cherrapunji, India, yearly rainfall average stands at 11,430 mm

77 . Which is the Highest Motorable Road?

Ans:Nubra, Leh Ladakh India18380 ft

78 . Which is the Highest Village?

Andean Chilie

79 . Which is the Largest Volcano of the world?

Ans:Mauna Loa , Hawaii

80 . Which is the Largest Democracy of the world?

Ans:India
81 . Which is the World's highest cable car project? Ans:Gulmarg, Jammu & Kashmir India
82 . Which is the world's highest rail track?

Ans:Qingzang railway, Qinghai Province, Tibet in China
83 . Which is the Longest Sea Bridge
Ans:Ningbo across Hangzhou Bay, China
84 . Which is the Biggest Hindu Temple Corridor
Ans:Ramnathswamy Temple at Rameshwaram , 1220 meters

1 comments:

deepu said...

hi friends i just created a group named
GKnowledge4U

THIS group is those who like to gk update.....


Join from Mobile, SMS to 567678:
JOIN GKnowledge4U